Żłobek zapewnia wyżywienie 4 posiłków w ciągu dnia. Na całodzienne wyżywienie składają się środki pochodzące z różnych grup spożywczych. Posiłki są przygotowywane z użyciem naturalnych produktów. Dieta zawiera odpowiednią ilość warzyw i owoców w każdym posiłku. Poniżej przestawiamy przykładowe jadłospisy.
Przedszkole zapewnia wyżywienie 3 posiłków w ciągu dnia. Na całodzienne wyżywienie składają się środki pochodzące z różnych grup spożywczych. Posiłki są przygotowywane z użyciem naturalnych produktów. Dieta zawiera odpowiednią ilość warzyw i owoców w każdym posiłku. Jadłospisy udostępniane są na początku każdego tygodnia na tablicy ogłoszeń.
Makaron penne.
Kompot owocowy (woda, śliwka, truskawka, porzeczka, cukier)
Sok marchewkowo-owocowy
Biszkopty
Płatki kukurydziane na mleku
kanapki (pieczywo: pszenne, razowe, sitkowe) z masłem i wędliną (sopocką, kiełbasą krakowską, kiełbasą drobiową ) z serem żółtym, z warzywami (pomidor, ogórek)
herbata owocowa
Ryż curry.
Surówka colesław (biała kapusta, olej, majonez, sól, pieprz).
Kompot owocowy (woda, śliwka, truskawka, porzeczka, cukier)
Makaron penne.
Kompot owocowy (woda, śliwka, truskawka, porzeczka, cukier)
Sok marchewkowo-owocowy
Biszkopty
Płatki kukurydziane na mleku
kanapki (pieczywo: pszenne, razowe, sitkowe) z masłem i wędliną (sopocką, kiełbasą krakowską, kiełbasą drobiową ) z serem żółtym, z warzywami (pomidor, ogórek)
herbata owocowa
Ryż curry.
Surówka colesław (biała kapusta, olej, majonez, sól, pieprz).
Kompot owocowy (woda, śliwka, truskawka, porzeczka, cukier)
kanapki (pieczywo: pszenne, razowe, sitkowe) z masłem i wędliną (sopocką, kiełbasą krakowską, kiełbasą drobiową ), z serem żółtym, pasta mięsna (szynka gotowana mielona, włoszczyzna, przyprawy), z warzywami (pomidor, ogórek)
herbata owocowa
II danie: Makaron z serem (makaron świdry, ser biały) z okrasą.
Kompot owocowy (woda, śliwka, truskawka, porzeczka, cukier)
kanapki (pieczywo: pszenne, razowe, sitkowe) z masłem i wędliną (sopocką, kiełbasą krakowską, kiełbasą drobiową ), z serem żółtym, pasta mięsna (szynka gotowana mielona, włoszczyzna, przyprawy), z warzywami (pomidor, ogórek)
herbata owocowa
II danie: Makaron z serem (makaron świdry, ser biały) z okrasą.
Kompot owocowy (woda, śliwka, truskawka, porzeczka, cukier)